pondělí 17. listopadu 2014

3 díl cyklu víno a sejr: Hawai

Vyndejte máslo z lednice, teď hned!

Tentokrát vás nebudu ani zásobovat fotkama zašpiněných mís a hrnců ale vrhneme se rovnou na věc. Mám pro vás jeden dortokoláč který stojí za to vyzkoušet. Není až tak úplně francouzský, ale za to je dobrý. Pokud máte rádi ananas a kokos, čtěte dál, pokud ne, jděte se bodnout (vidličkou).

kdo nerad ananas, nechť se pohostí utopencem!
Začneme tím, že si ze skříně či sklepa vyhrabeme takovou tu podlouhlou formu co vypadá jako kvádr. Jo a silikon je pořád in, aspoň ve formě formy.

Pokračujeme smícháním 100 gr změklého másla (co jsme si vyndali na začátku, pokud jste motáci jako já, dejte to tuhé žluklé máslo na chvilku do mikrovlnky) a 175 gr cukru (ten jde vždycky ubrat). 

Pořádně se do toho opřeme abychom to pěkně nakypřili, jako žížaly, táák.

Potom jedno po druhém vmícháme celkem dvě vejce. Pak už to jde ráz na ráz. Vkvedláme 175 gr mouky a taky asi lžičku prášku do pečiva. Zbývá už jenom to nejlepší (skoro) na konec: vsypeme (není lehký hledat pořád synonyma ke "vmícháme") kokos a kokosový krém (jakási kokosová smetana, pokud nemáte ani tu, dejte tam kokosové mléko, pokud nemáte ani to, tak se na to vy-píp-erte páč to bude chutnat jako obyčejná hrnkovka). Dvě stě mililitráků.

Pozor, vezmeme plešku s ananasem, kterou jsme si předem nezapomněli vyzvednout v krámě, otevřeme ji a ještě tam nožem rozřízneme ananasová kola na půlkruhy, takhle: říííz a říííz! A je to. 

Silikonovou formu si pro jistotu vyložíme pečícím papírem a na dno naskládáme ananasové půlkroužky, těsně jeden mírně na další. Na to pak v klidu vykydneme těsto. 

Dál už to znáte, vyhřát troubu, nespálit se, 50 minut, 180 stupňů...

Sákryš, v kolik že jsem to tam dala? No píchnu do toho a uvidím, tak už to asi bude...

Výsledek vytáhneme a vyklepneme, podává se totiž tím ananasákem nahoru, aby bylo jasno!

Takhle by to mělo vypadat, takže jednu fotečku přece jenom pustím do světa, muck :) 

to je on, ještě horký že mi zakouřil čočku

Žádné komentáře:

Okomentovat